Menu

Bouwkavel Landhuis, Kolhoopsdijk te Markelo

Kenmerken

Ligging
Uniek gelegen nabij de Regge, in buitengebied van Markelo

Kavelgrootte
circa 6.000 m2

Inhoud
tot 900 m3

Adres
Kolhoopsdijk

Plaats
Markelo

Vraagprijs
€ 325.000,--

Omschrijving

Rustiek gelegen in het mooie buitengebied van Markelo, tussen Goor en Enter, BOUWKAVEL voor een nieuw te bouwen LANDHUIS.

Prachtig in het coulisselandschap nabij het riviertje de Regge, verscholen achter de es, ligt een unieke kavel waar plaats is voor een nieuwe woning.

Er mag dan een vrijstaande woning gebouwd worden met een inhoud van 750 m3 met een bijgebouw van 150 m2 of als één geheel van 900 m3 met inpandig bijgebouw. Optioneel is zelfs een woning van 1000 m3 mogelijk.

Het nieuw te bouwen landhuis krijgt door een goed erfinrichtingsplan maximale privacy.

Gelegen in het prachtige eeuwenoude licht glooiende landschap van “Elsenerbroek” Markelo gemeente Hof van Twente, met een afwisselend beeld van velden, houtwallen en bosjes.

Es en Regge

Aan de oostzijde stroomt de Regge, de woning wordt achter de es, met zicht op de Regge gepositioneerd.

De es is een hoger gelegen gebied in het landschap en is onderdeel van de kavel, het geeft de mogelijkheid voor het hobbymatig houden van dieren.

De es is omzoomd met een houtwal, die aan de zijde van de naastgelegen woonboerderij weer aangelegd moet worden. Verder is het perceel omgeven door meerdere particuliere landgoederen.

Optie Natuurschoonwet

De bouwkavel maakt momenteel nog deel uit van een landgoed Natuurschoonwet 1928. Hierdoor is het bespreekbaar om meer grond bij te kopen, om zo uw eigen Natuurschoonwet landgoed te vormen.

Beeldkwaliteit

De ontwikkeling dient te voldoen aan het beeld van de in de regio voorkomende bebouwing en groentypen. Het perceel Kolhoopsdijk 6 Markelo ligt qua welstandsbeleid in het gebied ‘kampen en essen”. Het doel is om de karakteristieke bebouwing en vervlechting met het omliggende landschap te behouden en te versterken.

Om het karakter van het historische erf te versterken wordt de woning opgetrokken uit overwegend traditioneel, streekeigen materialen met gedekte kleuren, passend in het landschap.

L&O Architecten uit Haaksbergen hebben een impressie gemaakt van een moderne schuurwoning die u tussen de foto’s aantreft.

Groene en Blauwe Diensten

De huidige landschapselementen: houtwal met raster vallen onder de Groene en Blauwe Diensten van de Gemeente Hof van Twente. Voor het onderhoud hiervan ontvangt de eigenaar jaarlijks een vergoeding.

Bestemming

In de planologische procedure Veegplan Hof van Twente wordt de bestemming voor de bouw van een woning met een inhoud van 750 m3 en een bijgebouw met een oppervlakte van 150 m2 mogelijk. Desgewenst kan één geheel van 900 m3 met inpandig bijgebouw ook en het is zelfs bespreekbaar een woning met een inhoud van 1000 m3 te bouwen.

Unieke ligging:

  • Vrije ligging met mooie vergezichten;
  • Volop privacy;
  • Op mooie afstand van openbare weg met eigen oprijlaan van ca. 75 meter;
  • Op fietsafstand van Goor en Enter;
  • Mooie uitrij- en wandelmogelijkheden in het natuurgebied van de Regge;
  • Ca. 8 minuten van de snelweg A1, afslag Enter-Goor.

Resumerend

Rustiek gelegen, unieke bouwkavel van maar liefst ca. 6.000 m2, in de prachtige natuur nabij de Regge, tussen Enter en Goor. Hierop kan uw droomhuis werkelijkheid worden.

Neem voor meer informatie contact op met Sligman Rentmeester & Makelaardij Markelo, 0547-363775.

Locatie

Brochure aanvragen


← Terug naar Aanbod

Realisatie: Remgro Web- & ICT Oplossingen