Menu

Karakteristieke woonboerderij Oude Benteloseweg 20 Delden

Kenmerken

Type
Karakteristieke woonboerderij

Ligging
Oude Benteloseweg - Amalialaan - Stad Delden

Kavelgrootte
ca. 3777 m2

Adres
Oude Benteloseweg 20

Plaats
Delden

Status
Verkocht

Omschrijving

Twente zoals Twente moet zijn. Unieke kans voor prachtige woonplek in hartje Delden: royale kavel van maar liefst 3.777 m2 met authentieke woonboerderij en bijbehorende schuur.

De karakteristieke woonboerderij wordt ontsloten via de Amalialaan, de nieuwste straat van Stad Delden. Uitstekende ligging nabij het centrum met alle voorzieningen op loopafstand.

Voor de realisatie van uw karakteristieke droomhuis kunt u nieuw bouwen of geheel renoveren.

De huidige karakteristieke boerderij is nog volledig in de originele staat van 1905 en als volgt ingedeeld: keuken, voorkamer, 4 slaapkamers, berging, deel met toilet en stal. De verdieping is geheel hooizolder.

In de weide naast deze woonboerderij wordt een nieuwbouwplan gerealiseerd in harmonie met de woonboerderij. Het nieuwbouwplan bestaat uit 6 kavels voor riante woningen, waarvan er al 5 verkocht zijn en de eersten in aanbouw.

De woonboerderij en de kavels worden ontsloten middels de nieuwe Amalialaan, vanaf de Oude Benteloseweg en eindigend bij het erf van deze woonboerderij. De wijk wordt daarmee zeer verkeersluw en kindvriendelijk. Het bouwplan bestaat uit 6 nieuwe eigentijdse vrije sector woningen die qua karakter en uitstraling aansluiten bij de karakteristieke woonboerderij.

De Amalialaan wordt met mooie gebakken klinkers bestraat en er worden beuken hagen, solitaire bomen en een boomgaard aangelegd.

Zoals aangegeven behoort ook nieuwbouw van een karakteristieke woonboerderij op deze centraal gelegen kavel tot de mogelijkheden. De bouw moet wel dezelfde beeldbepalende uitstraling hebben als de bestaande boerderij. Het mag haar identiteit niet verliezen. De huidige afmetingen zijn kleiner dan in het bestemmingsplan is toegestaan. Voor meer informatie over de bouwmogelijkheden kunt u zich wenden tot de heer Harry Lubberink van Lubberink B.V. Bouwkundig teken en Adviesbureau te Ambt Delden tel. 0547-292736.

Delden is een pittoresk stadje dat uitstekend bereikbaar is via snelweg of spoor. Stad Delden ligt op kleine afstand van de steden Hengelo, Enschede en Almelo.

Rondom Delden ligt het prachtige Landgoed Twickel. Landgoed Twickel is bijna zeven eeuwen oud en circa 4.300 hectare groot. Het landschap is uniek te noemen met eeuwenoude eiken, heidevelden en vennen, akkers en weilanden omzoomd met houtwallen……..

Resumé: Royaal wonen in landelijke sfeer op unieke plek in hartje Delden, gemeente Hof van Twente.

Locatie

← Terug naar Aanbod

Realisatie: Remgro Web- & ICT Oplossingen