Menu

Royale woonboerderij Larenseweg 17 Markelo

Kenmerken

Type
Royale woonboerderij

Ligging
Unieke plek aan de rand van het dorp en aan de voet van de Markeloseberg

Kavelgrootte
ca. 7000 m2

Inhoud
ca. 1480 m3

Adres
Larenseweg 17

Plaats
Markelo

Status
Verkocht

Omschrijving

Op unieke plek aan de voet van de Markelose berg en aan de rand van het dorp, royale karakteristieke (woon)boerderij met magnifiek uitzicht op de Markelose berg. Grote historische boerderij Erve Ter Balkt “Nieuw Wissink” met schuur annex stalruimte en mooie glooiende huiskavel.
De vorming van uw eigen landgoed is hier realiseerbaar!
Inhoud boerderij ca. 1480 m3 (opp. ca. 500 m2).
Het voorhuis is ingedeeld met twee woongedeelten.
Het achterhuis bestaat uit een grote deel met een groot “oonderschoer met niendeur” (diepliggende achterdeuren).
De verdieping heeft 8 slaapkamers en 2 badkamers.

Het voorhuis van de boerderij is gebouwd in 1930 en het achterhuis in 1925. In de loop der tijd zijn er diverse zaken aangepast, maar wel zoveel mogelijk met behoud van het karakteristiek.

Woongedeelte 1: Begane grond: hal, keuken, zitkamer, woonkamer met open haard                                                                                                                                            Verdieping: royale overloop, 5 slaapkamers, badkamer.

De begane grond van het voorhuis heeft thermopane beglazing alsmede glas in lood ramen.

Woongedeelte 2: Entree/gang, woonkamer met schouw, kantoor en keuken.                                                                                                                                                   Op de verdieping van het achterhuis zijn 3 slaapkamers met douche, bereikbaar middels een tweede vaste trap.                                                               Er is een badkamer, toilet op de begane grond, op de deel een bijkeuken en werkplaats.

Het voorhuis is opgetrokken uit spouw metselwerk (begane grond) en steens metselwerk (topgevels), gedekt met pannen (Tuile du Nord) op een houten dakbeschot. In 2016 is de zolder geïsoleerd.

Van het achterhuis zijn de zijgevels uitgevoerd in spouw metselwerk en de achtergevel is van steens metselwerk, het is half gedekt met riet en half met pannen.

Op het erf staan enkele mooie grote eikenbomen en kastanjebomen. Met een prachtige doorkijk naar de Markelose berg.

Aangeboden met perceel van ca. 7.000 m2, in overleg met meer grond te koop, tot totaal ca. 9 hectare.

Schuur/stal

Gebouwd in 1974 en 1982 van stalen spanten (vrije overspanning), spouw metselwerk gevels en gedekt met ABC-golfplaten. Afmeting ca. 44,3 x 15,2 meter (opp. ca. 673 m2).

Deze schuur/stal is voor vele doeleinden geschikt. Voorin zijn een voormalig tanklokaal en bijeenkomstruimte, verder is het in gebruik als garage-berging. Naast de stal is een mestkelder met een betondek en een silowand. Uitstekend geschikt voor het houden van paarden.

De romantische Engelse landschapstuin, ontworpen begin jaren ’80.

Aan de overkant van de Langeweg heeft de eigenaar op de westelijke flank van de Markelose berg een perceel van ca. 5,3 hectare. Het is tevens mogelijk dit erbij te kopen, waarmee het totaal op ca. 9 hectare komt en rangschikking als landgoed onder de Natuurschoonwet tot de mogelijkheden behoort.

Ligging:

De boerderij ligt op een unieke plek aan de voet van de Markelose berg in de Buurtschap Dijkerhoek aan de rand van Markelo op:

  • 4 km van de afslag A1 Holten-Markelo.
  • 7 km van Holten met een NS-station.

Er zijn prachtige wandel- of uitrij mogelijkheden, vanaf de boerderij is uitzicht op de Markelose berg (40,7 m), de Kattenberg (30,5 m) en de Dingspelerberg (28,7 m).

In deze boerderij zijn vele bijeenkomsten gehouden van het Markelose Vinologisch culinaire broederschap ’t Pötje.

Resumerend:

Unieke plek met een adembenemend uitzicht vanuit de karakteristieke royale boerderij.

Inlichtingen bij Sligman Rentmeester & Makelaardij: tel. 0547-363775  info@sligmanmarkelo.nl

 

Locatie

← Terug naar Aanbod

Realisatie: Remgro Web- & ICT Oplossingen